Om mig

Mit navn er Charlotte Uhrback og jeg er designeren bag Knit & Relax CPH.

Jeg er vokset op i en tid hvor alle børn (i hvert fald i Nordjylland, hvor jeg kommer fra) gik med hjemmestrikkede sweatre, og da min mor strikkede rigtig meget, var det helt naturligt for mig også at gå i gang med garn og strikkepinde. I min tidlige ungdom blev strikkepindene dog lagt på hylden, og de blev først fundet frem igen for 7 år siden. I sommeren 2021 startede jeg min instagram profil @knit_and­_relax­_cph.

Til hverdag arbejder jeg med marketing, og i modsætning til hvad mange tror, så er et job indenfor marketing slet ikke så kreativt. Det handler mere om strategi, forretningsudvikling og projektstyring. Det er færdigheder som jeg kan drage stor nytte af, når jeg designer strik og formidler mine opskrifter, som jeg tilstræber, skal være let forståelige både for nybegyndere og mere øvede strikkere.

Strikkeopskrifter fra Knit & Relax er moderne design med stor variation. Jeg designer det jeg selv godt kan lide,  har lyst til at strikke og ikke mindst, har lyst til at bruge.  Den kommer også til udtryk i mine designs, som spænder ret bredt, men dog stadig er enkle og funktionelle. Jeg designer gerne strik som kan bruges til hverdag. Design af strik har så mange forskellige udtryk, da man kan lege med garnkvaliteter, farver, mønstre, strukturer og teknikker, og den afveksling holder jeg selv meget af og forsøger at formidle videre.

Jeg har altid haft en stor tilfredsstilles ved at skabe ting; om det så er at strikke en sweater, male et billede eller bage en fantastisk kage. Jeg elsker den kreative proces med både at udtænke nye designs og så den skabende proces, hvor jeg ”bare” skal strikke. For mig er strik den ultimative måde at slappe af på.

Jeg kan bruge meget lang tid på at udtænke et design og gennemtænke hvordan jeg skal strikke en bestemt detalje. Mange tanker opstår enten, når jeg går en tur i skoven med vores to store hunde eller løber en tur. En anden stor passion er nemlig ultraløb og min ugentlige lange løbetur på 2-3 timer i weekenden, giver jo god mulighed for at få gennemtænkt et design eller to.

Jeg har altid mange jern i ilden (nogle gange lidt for mange), og jeg kan sige helt ærligt at jeg aldrig har prøvet at kede mig. Jeg har altid gang i projekter, og havde jeg haft mere tid ville der komme endnu flere projekter på min lange to-do liste.

Tak fordi du læser med - og rigtig god strikkelyst :-)